Circuit Periplu Balcanic

.

Transport: autocar

Plecare: 26.04.2023/Tarif: 339 euro/persoana

Itinerariu: Cazanele Dunarii - Belgrad - Sarajevo - Mostar - Blagaj - Medugorje - Split - Trogir - Riviera Makarska - Dubrovnik - Boka Kotorska - Cetinje - Podgorica - Castelul Kruje v Dures v Tirana - Ohrid - Canionul Matka - Skopje - Pristina (Kosovo) - Man. Gracanica - Pestera de marmura - Veliko Tarnovo

Pentru detalii si rezervari contactati agentia
ref06

Circuit Istanbul

.

Circuit Istanbul, orasul de pe doua continente 2023, Circuite Autocar/5zile
de la 215 euro
Plecare in 27 aprilie

Program
Ziua 1. Bucuresti - Istanbul (645 Km)
Ora 05:30 Imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR. Ora 06:00 Plecare pe traseul Ruse -Stara Zagora -Edirne -Istanbul. In Edirne vizitam Moscheea Selimiye, unul dintre cele mai importante monumente ale arhitecturii otomane, inclus pe Lista Patrimoniul UNESCO. Importanta acesteia este subliniata de existenta celor patru minarete de care este inconjurata, dar si de numarul mare de ferestre: legenda spune ca nu mai putin de 999. Sosim seara si ne vom caza la Istanbul - Kuran Hotel International*** (sau similar), sau prin achitarea unui supliment de 30 euro / pers., la hotel Graziella 4* (sau similar).

Ziua 2. Istanbul - Palatul Dolmabahce - Croaziera pe Bosfor - Tur by night in Asia
Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Utilizand transportul in comun, vizita optionala la Palatul Dolmabahce (Versailles-ul Istanbulului), unul dintre cele mai fascinante palate din lume, construit in secolul XIX, fosta resedinta a liderului suprem Mustafa Kemal Ataturk. Dupa pranz program optional: croaziera in stramtoarea Bosfor, care desparte Marea Neagra de Marea Marmara, ocazie cu care vom admira ambele maluri ale Istanbulului - european si asiatic, dar si faimoasele obiective turistice ale orasului, Galata si Turnul Galatei, Yeni Camii, zidurile palatului Topkapi, palatul Dolmabahce etc. Cazare la Istanbul - la acelasi Kuran Hotel International*** (sau similar), sau prin achitarea unui supliment de 30 euro / pers., la hotel Graziella 4* (sau similar). Seara, optional tur Istanbul by night 20 euro/pers. Plecam spre Asia, trecand prin cartierul Levent (supranumit si Manhattan-ul Istanbulului), cu zgarie nori de pana la 300 m inaltime. Vom traversa Bosforul pe unul dintre podurile monumentale si vom ajunge pe colina Camlica, cea mai inalta din Istanbul, de unde vom admira panorama Bosforului si a orasului. Aici vom face fotografii si vom putea testa(contra cost) un preparat local - Kumpir, cartof copt umplut cu diferite ingrediente. In continuare ne deplasam la Moscheea Camlica, cea mai mare din Turcia, cu o capacitate de 63.000 de persoane, o adevarata capodopera a arhitecturii si artei islamice. Servicii incluse: transport autocar, ghid local si insotitor de grup.

Ziua 3. Istanbul - Croaziera In Insula Buyukada
Mic dejun. Timp liber in Istanbul sau optional croaziera in Buyukada - Insula Printilor din marea Marmara, denumita astfel din perioada bizantina, cand printii si alti membri ai familiei regale erau exilati aici. Gasim multa liniste, aer curat, vegetatie mediteraneana, briza calduta, atmosfera de vacanta si nici o masina pe stradutele pe care se circula doar cu vehicule electrice si biciclete. Recomandam plimbarea individuala catre zona cosmopolita, cu vile luxoase, multe dintre ele in stil Victorian si gradini minunat intretinute. Urmeaza masa de pranz cu preparate din peste. Cazare la Kuran Hotel International*** (sau similar), sau prin achitarea unui supliment de 30 euro / pers., la hotel Graziella 4* (sau similar). Seara, va invitam la un program optional (40 Euro/pers.), seara turceasca, cu dansuri si cina traditionala.

Ziua 4. Istanbul -Basilica Sf. Sofia -Palatul Topkapi - Moscheea Albastra
Mic dejun. Plimbare pietonala prin centrul istoric: piata Sultanahmet, Hipodromul si Obeliscul Egiptean (cel mai vechi monument din Istanbul) adus din Karnak de imparatul roman Theodosius I (379-395 d.Hr.). Urmeaza Basilica Sf. Sofia construita in anul 537 d.Hr., simbolul arhitecturii Bizantine, care pt. aproape 1000 de ani a fost cea mai mare catedrala din lume. Dupa caderea Constantinopolelui a fost transformata in in moschea Aya Sofia. Continuam cu Topkapi - resedinta sultanilor pana in 1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, Haremul si tezaurul unde sunt expuse sabia lui Stefan cel Mare si toiagul lui Moise. Continuam cu Basilica Cisterna, din sec. IV, transformata intr-o uriasa cisterna cu apa, menita sa alimenteze Palatul Topkapi. Cele 336 de coloane din marmura din interior sunt frumos luminate si conduc vizitatorii spre locul unde se afla 2 capete ale Meduzei. Incheiem cu Moscheea Albastra, denumita astfel datorita celor 21000 de bucati de faianta bleu din interior. Dupa-amiaza, timp liber pentru shopping in Marele Bazar - cel mai pitoresc loc de shopping din Istanbul, un loc foarte cautat de turisti, acoperind o suprafata de marimea unui oras, unde va puteti tocmi pentru orice. Cazare la Istanbul - la acelasi Kuran Hotel International*** (sau similar), sau prin achitarea unui supliment de 30 euro / pers., la hotel Graziella 4* (sau similar).

Ziua 5. Istanbul - Edirne - Bucuresti (645 km)
Mic dejun. Plecare din Istanbul pe ruta Edirne - Stara Zagora - Ruse. Sosire in Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR, in jurul orei 23.00, in functie de trafic si formalitati vamale.

Pentru restul detaliilor contactati agentia
ref06